Een stad in verwondering

Contact Elena Uitgeverij


Herwig De Lannoy


Mechelen is tussen 1918 en 2020 een stad die snel verandert. De kerken trekken massa’s gelovigen, maar lopen nadien leeg. Preutse regeltjes worden overstemd door ‘baas in eigen buik’. Politieke partijen krijgen alle kleuren van de regenboog. De fusie van gemeenten wordt moeilijk verteerd. Mechelen werd opnieuw even hoofdstad van Vlaanderen. De uitvinder van de anticonceptiepil is een Mechelaar.

Het artistiek café Herten Aas en kunstgalerij Nova schudden het ingedommelde cultuurleventje wakker. ‘Leuven Vlaams’ brengt de Mechelse studenten op straat. De beiaardschool en het poppentheater zijn jarenlang uniek in de wereld.

Onder tal van andere brengen café Royal, danszaal Scala, circus De Jonghe, cinema Cinex en bordelen leven in de brouwerij.
De Mechelaar beleeft die boeiende tijden vol verwondering.Een stad in verwondering, het 3e boek van Herwig De Lannoy over Mechelen, interview Bart Pepermans.


Dit boek brengt het verrassende verhaal van Mechelen in de twintigste eeuw. Of hoe geloof, mentaliteit, politiek, kunsten en vrije tijd veranderden tot wat ze nu zijn.

Bekijk de uitgave

Colofon

Tekst © Herwig De Lannoy
Vormgeving en omslagontwerp © Luc Van Hoeylandt
Druk: Antilope De Bie/Duffel

Isbn: 9789463883771
Wettelijk depot: D/2021/13.706/2
NUR:693
Trefw.: Regionale-en stadsgeschiedenis

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/1/1/3/uitgeverijelena.be/httpd.www/boek.php on line 82

Vorige