Mechelen - Feiten & Façades

Contact Elena Uitgeverij


Marcel Kocken
Luc Van Hoeylandt


2de herziene druk nu opnieuw verkrijgbaar!

Dit uniek historisch boek plaatst een omvangrijk deel van het Mechelse bouwkundig patrimonium in de schijnwerpers. Binnen de stadsmuren en met de focus op niet minder dan 235 gevels, is gepeild naar hun historische context en zijn tevens belangrijke details met zorg in de kijker geplaatst.

Met ruim 460 foto's, uitvoerig gedocumenteerd en toegelicht, stelden historicus Marcel Kocken en fotograaf Luc Van Hoeylandt dit boek samen. Een boek om niet alleen van te genieten, te raadplegen en te koesteren maar tevens ook een uitnodiging om Mechelen te verkennen.

Bekijk de uitgave

Reacties


... Het langverwachte kunstboek waarvoor de Mechelaars al een tijdje geleden warm voor werden gemaakt. De Maneblussers zullen niet op hun honger blijven zitten: het boek is een pareltje geworden. Waarschijnlijk het mooiste boek dat de laatste jaren over onze stad verschenen is ...

[Mechelen Blogt]

Een huzarenstukje, dat is «Mechelen,feiten en façades». Het gaat niet over de grote monumenten van de stad, maar over de gevels die soms minder opvallen. Twee jaar lang is hier aan gewerkt ...

[Sven Van Haezendonck-Gazet van Antwerpen]

In mijn verbeelding zag ik een zoveelste historische droogstoppel. Maar dit is het tegenovergestelde: een frisse, eigentijdse voorstelling van een eeuwenoud verhaal.

[Laurent Reypens - kunstschilder]

Colofon

Tekst: Marcel Kocken
Concept, vormgeving en fotografie: Luc Van Hoeylandt
Druk: Antilope De Bie/Duffel
Tekst © Marcel Kocken
Fotografie © Luc Van Hoeylandt

1ste druk ISBN: 978 90 82416008 (Uitverkocht)
Wettelijk depot: D/2015/13.706 /1

2de herziene druk ISBN 978 90 82416053
Wettelijk depot: D/2017/13.706 /2

NUR: 693
Trefw. : Regionale- en stadsgeschiedenis

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/1/1/3/uitgeverijelena.be/httpd.www/boek.php on line 82

Vorige