Lode Melis

Contact Elena Uitgeverij

Lode Melis (°Mechelen 1955) is autodidact en heeft al jaren een passie voor geschiedenis, waarover hij geregeld lezingen geeft. Vooral de petite histoire interesseert hem. Of zoals hij het zelf noemt: geschiedenis langs de achterdeur.

In 2001 begon Lode Melis weetjes over geschiedenis te schrijven voor het tijdschrift van Jeugd Cultuur en Wetenschap VZW. En dat doet hij nog altijd. In 2009 werden die weetjes gebundeld in zijn eerste boek: 'De Kuren van de Keizer'.
Het verscheen bij Baeckens Books, en was eerder bedoeld voor een jong publiek.

Het tweede boek 'De Piemel van Napoleon' dat bij uitgeverij ElenA verscheen, is bedoeld voor volwassenen en adolescenten. De ondertitel van het boek is «Feiten en fabels uit de geschiedenis». Melis bewijst dat feiten en fabels in de geschiedenis soms heel nauw samenhangen. Het is een rijk geïllustreerd boek geworden. Er werden ook enkele teksten uit «De Kuren van de Keizer» hernomen, maar die werden uitgediept en uitgebreid.

Auteurslezingen van Lode Melis worden gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren. Meer info subsidievoorwaarden vind je op: www.auteurslezingen.be/author/21438 .

Om «De Piemel van Napoleon» te promoten zijn de lezingen hierover de eerste maanden gratis.

Contact: lode.lidwina@skynet.be

GSM: 0473/35.04.58

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/1/1/3/uitgeverijelena.be/httpd.www/auteur.php on line 49

Vorige