Jan Smets

Contact Elena Uitgeverij


Als geboren en getogen Mechelaar (°1961) is Jan Smets steeds geboeid geweest in de geschiedenis van zijn stad. Schrijven is iets wat hij altijd al deed, van schoolkrantjes tot bijdrages op Mechelenblogt, een stadsweblog voor en door de Mechelaar. Hier kon en kan hij volledig zijn ei kwijt. Zijn teksten vult hij aan met zelfgemaakt fotowerk.

Werkzaam in de sociale sector (opgeleid tot verpleegkundige, en nu deeltijds aan de slag met personen met een mentale beperking) is hij altijd al geïnteresseerd geweest in mensen. Zo maakte hij al ontelbare portretten, in woord en beeld, van bekende en minder bekende Maneblussers.

Een selectie van de neerslag van deze ontmoetingen is gebundeld in zijn eerste boek: 'Mechelen. Een stad vertelt'. Men noemde hem ooit 'officieus stadsbiograaf', en dat is voor hem een gekoesterd compliment.

Hij woont in Mechelen, is gehuwd met Annemie Verreydt en heeft twee volwassen dochters: Nele en Goedele. Reizen, fotograferen, tekenen en schilderen: het zijn de dingen die hem bezig houden en al deze passies vloeien niet zelden over in mekaar.

Een tweede deel van 'Mechelen, een stad vertelt' is in voorbereiding.

Contact: janannemie@hotmail.com

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/1/1/3/uitgeverijelena.be/httpd.www/auteur.php on line 49

Vorige