Hendrik Duron

Contact Elena Uitgeverij

Hendrik Duron (°1964) beleefde zijn eerste levensjaren aan zee maar landde al snel in Mechelen.

Hij studeerde Latijn-Wiskunde aan het Sint-Romboutscollege en werd software ingenieur. Hij ontwikkelt high-tech toepassingen voor de automobiel-, luchtvaart- en ruimtevaartsector.

Tijdens zijn Mechelse studiejaren fietste hij dagelijks voorbij het standbeeld van Margaretha van Oostenrijk, een bijzondere dame die hem fascineerde.

Later kreeg de schrijfmicrobe hem te pakken.
Aanvankelijk schreef hij kortverhalen maar toen zijn passie voor geschiedenis oplaaide, vielen alle puzzelstukjes samen. Het resultaat was een historische roman waarin hij Margaretha van Oostenrijk doet schitteren, op basis van waargebeurde feiten.

Ondertussen broedt hij op nieuwe ideeën.

Hendrik reist graag en is een fervent wandelaar en fietser. Vooral zee en bergen trekken hem aan. Daarnaast bezoekt hij graag musea en culturele bezienswaardigheden met een rijke historiek. Je kan hem vaak vinden in boekhandels en op het terras van koffiebars. Daar geniet hij van het lezen van de krant terwijl hij nipt van een cappuccino.

Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Pellenberg bij Leuven, maar Mechelen is hij altijd in zijn hart blijven dragen.


Contact : hendrik.duron@gmail.com

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/1/1/3/uitgeverijelena.be/httpd.www/auteur.php on line 49

Vorige