Gustave Min

Contact Elena Uitgeverij

Gustave Min (Mechelen-°1997)

is vanaf jongs af aan geïnteresseerd in geschiedenis, met een grote voorliefde voor de Late Middeleeuwen, Vroeg Moderne Tijd, maar ook de 19de eeuw en begin 20ste eeuw kunnen hem bekoren.

Hij is geïnteresseerd in Sagen en legenden, verhalen, Oude Vlaamse Kunst etc... en gebruikt deze combinaties o.a. voor zijn rondleidingen ism Mysterieus Mechelen in de Dijlestad Mechelen,
tevens geeft hij lezingen over de bovenstaande onderwerpen voor verenigingen en genootschappen.

Door het Festival van Vlaanderen Mechelen Lunalia is hij gevraagd om in 2019 een sprookje/vertelling te creëren voor het Sprookjesparcour Lunalia4Kids tijdens het festival.
Daarbij terzijde gestaan tijdens de uitvoering door Jurgen De Bruyn, artistiek leider van Zefiro Torna, op Theorbe Luit.

Deze vertelling is in december 2019 de ganse maand opgevoerd in de Sint Romboutskathedraal voor uitverkochte vertoningen tijdens het 'Mechelen Houdt je Warm festival' van Mechelen Feest dat in het teken stond van het Torenjaar 2020-2021.

Tevens is hij de bezieler van Studio Belle-époque en heeft met deze groep verschillende evenementen georganiseerd als tv/film opdrachten o.a. ARTE! Cathedrals of Steam, BBC The Happy Prince.

Hij is ook actief als acteur en verhalenverteller/conferencier en sinds 2020 Raadslid van de Koninklijke Kring voor Oudheidkunde, Letteren en Kunsten van Mechelen.

'Schrijven is om je verhalen te delen met anderen.
Je bent nooit te jong om te lezen.'

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/1/1/3/uitgeverijelena.be/httpd.www/auteur.php on line 49

Vorige