Piet Verhoeve

Contact Elena Uitgeverij

Piet Verhoeve (1950) is van oorsprong een Nederlander die in 1994 naar België (Dilsen-Stokkem) verhuisde. Zijn fotografisch verleden begint in 1978, dus nog het analoge tijdperk.

De badkamer werd in die tijd gebruikt als doka doch vanwege gezinsuitbreiding was er geen plaats en tijd meer om afdrukken te maken en stond de fotografie op een laag pitje.

De fotografie werd een beetje naar de achtergrond gedrongen doch de kriebels in het bloed bleven bestaan. Het digitale tijdperk brak aan en zijn eerste digitale camera werd dan ook aangekocht. Op die manier hoefde de badkamer niet meer als doka te worden gebruikt.

Na het overlijden van zijn vrouw (2011) stond zijn wereld stil. Met zijn camera in de hand nam hij op een keer de trein naar Antwerpen om daar het MAS te gaan fotograferen.

Omdat hij niet zeker wist welke kant hij op moest vroeg hij aan een aanwezige dame of zij hem op het juiste spoor kon brengen. Zij vergezelde hem naar het MAS en van het een kwam het ander. Zij vertelde hem dat ze van Mechelen was.

Na verloop van tijd was de klik daar en werd besloten om samen verder door het leven te gaan. Zij zijn toen een koppel geworden. In Mechelen werd een nieuw stekje gevonden en dat werd in 2013 zijn nieuw woonadres.

Tijdens een wandeling zag hij een prentbriefkaart met daarop een paar oude woningen uit 1905. Dat bracht hem op een fotografisch idee om eens een vergelijkingsfoto te maken en hij was hierdoor zo tevreden geraakt dat er al gauw 200 (verschillende) vergelijkingsfoto’s werden gemaakt.

Bij de foto’s moesten wel nog teksten worden verzameld. Gelukkig waren er mensen uit Mechelen die hem hiermee konden helpen. Een van die mensen was historicus Marcel Kocken die bereid was gevonden om een kritisch oog te werpen op de vergaarde teksten.

Uitgeverij Elena was erg enthousiast en was bereid om hiervoor een boek samen te stellen, wat uiteindelijk ook is gebeurd.

Contact: pietverhoeve@gmail.com

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/1/1/3/uitgeverijelena.be/httpd.www/auteur.php on line 49

Vorige